Dru Yoga

DRU YOGA

ZACHT MAAR KRACHTIG
Dru yoga is een zachte maar tegelijkertijd zeer krachtige energetische vorm van yoga. Het effect daarvan is dat je na een les meteen de uitwerking voelt op lichaam en geest. De yoga wordt gegeven met muziek op de achtergrond. Door middel van synchronisatie van beweging en ademhaling, pranayama (ademhalingsoefeningen), visualisaties en affirmaties, werkt deze vorm van yoga op alle bewustzijnslagen door.

ADEMHALING EN BEWEGNG
Er wordt onder andere gewerkt met vloeiend in elkaar overlopende bewegingsreeksen en met asana’s (klassieke yogahoudingen). Aanpassingen, die nagenoeg dezelfde uitwerking hebben worden tijdens de les aangeboden, waardoor deze vorm voor iedereen toegankelijk is. Lenig hoef je niet te zijn, maar je wordt er wel leniger van.

Tijdens iedere les wordt er met het hart-chakra gewerkt. Dit bevordert compassie in je leven. Compassie voor jezelf maar ook meer compassie voor de mensen om je heen.

DE LES
In de les wordt een veilige omgeving gecreëerd voor mensen die meer verbinding willen tussen voelen, denken en doen. Er wordt aandacht besteed aan gewaarwording van lichaam, ademhaling en energieniveau. Iedere les wordt afgesloten met een diepe ontspanning en of meditatie.

SLOW YOGA

LANGZAME DRU YOGA
Slow yoga is gebaseerd op Dru yoga en onderscheidt zich doordat het tempo lager ligt. Het wordt gegeven met muziek op de achtergrond. Het nodigt uit om aandachtig naar je lichaam en geest te luisteren. Het vergroot je bewustzijn op meerdere lagen. Slow yoga brengt je in contact met jezelf, in het hier en nu. Stilte in beweging. Deze variant is ook geschikt voor ouderen en voor mensen die herstellen van een aandoening en/of een fysieke beperking hebben. Ook mensen herstellende van een burn out hebben veel baat bij deze variant.

VERBETEREN CONCENTRATIE
Deze vorm kan interessant zijn als je piekergedachten als lastig ervaart en als je je concentratie wil verbeteren. Ook als je meer kracht en souplesse wil ervaren en je zelfvertrouwen wil vergroten is deze vorm van yoga beoefenen heel geschikt.

Dit zal sluiten in 0 seconden